Installera laddstolpar i Söderort

Är du nyfiken på laddstolpar och finns i Söderort? Har du fram till och med nu laddat din bil via vägguttaget? Om detta stämmer in på dig är rekommendationen att du ska skaffa utrustning som är speciellr avsedd för att ladda elbil. Läs mer om olika alternativ för laddning av elbilar nedan.

Skaffa laddstolpar i Söderort

Laddstolpar är en variant för elbilsladdning. Med Smart laddstolpar söderort får du elbilsladdning som är flexibel och snabb. Faktum är att många laddstolpar erbjuder möjligheten att ladda upp till två elbilar. Utöver det går det i många fall också att snabbladda via en laddstolpe. Laddstolpar är populära alternativ till exempel bland fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som vill göra elbilsladdning tillgängligare och enklare för sina boende. Bland villaägare är det vanligare med så kallade laddboxar. Dessa fungerar i stora drag på samma sätt som en motorvärmare, det vill säga att man laddar bilen över natten. Med en laddbox tar laddningen alltså något längre tid, samtidigt så går det i regel också enbart att ladda en elbil med en laddbox.

Risker med att ladda i vägguttaget

Det går visserligen, som redan konstaterades i inledningen av den här texten, att ladda en elbil via vägguttaget. Detta är dock ingen säker metod. Den mest påtagliga risken är brandrisken. Att ladda en elbil generar nämligen mycket värme i elsystemet. Detta riskerar i sin tur att kopplingar med mera kan börja brinna. Med utrustning som är till för att ladda en elbil försvinner den här risken. De elektriker som installerar laddstolpen eller laddboxen gör nämligen säkerhetskontroller för att säkerställa att du kan ladda bilen utan risk för överbelastning eller bränder. Att skaffa ordentliga laddningsmöjligheter för din elbil är med andra ord en bra idé av flera anledningar. Dessutom kan du använda avdrag för Grön teknik när du investerar i elbilsladdning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *