2015-01-05
50 000 underskrifter
Nu har vår namninsamling på Internet tillsammans med de listor som vi har haft på olika ställen skrivits under av över 50 000 personer. Tack alla ni som visar ert stöd till vårt arbete att få stopp på det privata användandet av fyrverkerier.... Arbetet fortsätter för att samla in ännu fler namnunderskrifter. Hjälp oss att sprida vårt budskap genom att dela det vi skriver och till alla er som redan har skrivit under, gå gärna in och dela och rekommendera namninsamlingen en gång till, det kan man göra hur många gånger som helst. Namninsamlingen finns på adressen, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar

2014-05-24
36555
SÅ MÅNGA HAR NU SKRIVIT UNDER VÅR NAMNINSAMLING- TUSEN TACK
Sommaren är nu här men arbetet fortgår!
Vi behöver fler underskrifter för att ha möjlighet att påverka...
Vi söker nu företag/föreningar/klubbar mm som kan tänka sig att stödja vårt arbete. Man kan göra det genom att vara med i våra "delningskampanjer" som sker via Facebook vid tillfällen då fyrverkerier ofta förekommer. Man kan även ha listor liggandes hos sig så folk kan skriva under på plats.
De som redan stödjer oss hittar ni på vår hemsida: fyrverkeribegransningar.se
Vi söker även dig privatperson som vill hjälpa till att samla underskrifter på tex mässor, utställningar, tävlingar mm
Har man inte möjlighet att hjälpa till aktivt så är vi er mycket tacksamma om ni delar våra inlägg och på så sätt ger fler möjlighet att uppmärksamma vår namninsamling.
Är ni intresserade av att hjälpa till? Skicka ett mejl till: linda@fyrverkeribegransningar.se
STORT TACK TILL ER ALLA!

2014-02-06
Tack för ert stöd!
Vår namninsamling och Facebook sida har skjutit rejäl fart över nyår. Det har skrivits massor om vårt arbete både på Facebook och i media. Vi har snart nått 35 000 namnunderskrifter och vår Facebook sida gillas av nästan 7300 personer. Närmare 400 organisationer, föreningar och företag stödjer också vårt arbete. Nu tar vi sikte på nästa inferno, påsk och valborg. Det brukar kanske inte vara lika illa som nyår, men fullt tillräckligt. På något sätt så känns det annorlunda, nu när vi fått så mycket stöd som vi fått. Det känns som vi verkligen kommer att kunna ändra förutsättningarna för det fria användandet av fyrverkerier efter allt stöd vi fått. Och vårt arbete går vidare, vi letar hela tiden efter nya vägar för att stoppa detta. Så fortsätt att sprida vår namninsamling, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar och vår Facebook sida. Tack för ert STÖD!

2014-01-05
Över 32 000 har skrivit under
Över 32000!!! Så många underbara människor har nu skrivit under namninsamlingen!
Vi och våra fyrfota vänner är jätteglada!
Vi har en bit kvar tills vi nått målet så fortsätt sprida samt skriva under uppropet....!
www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar

2013-12-29
Nu är snart infernot över oss
Nu är snart infernot över oss igen, på många ställen har det pågått i flera veckor redan. Många av oss förbereder nyårsafton med att ordna en så trygg plats som möjligt eller att börja droga ner våra hundar och ber en stilla bön att det ska... gå bra. Men låt oss nu se till att detta nyår blir en av de sista gångerna vi tvingas ta till detta. Att vi nu sluter upp i ett gemensamt krav att, NU RÄCKER DET! Det ska det bli ett slut på det här. Att det är helt klart att det inte fungerar att styra detta med olika typer av restriktioner råder det inga tvivel om längre. Det enda sättet att få stopp på det är att förbjuda användandet av fyrverkerier för privat personer. Slut upp bakom vårt upprop, tillsammans kan vi skapa en förändring. Sprid vår namninsamling, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar, så att vi når ännu fler. Sänder till alla er en varm tanke och önskan att det kommer att går bra för våra hundar, katter, hästar och alla andra djur som inte själva kan föra sin talan, även detta år.

2013-12-29
Över 26 000 har skrivit under
Nu har vår namninsamling på Internet tillsammans med de listor som vi har haft på olika ställen skrivits under av över 26 000 personer. Tack alla ni som visar ert stöd till vårt arbete att få stopp på det privata användandet av fyrverkerier.... Arbetet fortsätter för att samla in ännu fler namnunderskrifter. Hjälp oss att sprida vårt budskap genom att dela det vi skriver och till alla er som redan har skrivit under, gå gärna in och dela och rekommendera namninsamlingen en gång till, det kan man göra hur många gånger som helst. Namninsamlingen finns på adressen, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningarVisa mer

2013-12-06
Bojkotta de som säljer

Det finns flera sätt att jobba för ett förbud, ett sådant är att vi utnyttjar den makt vi har som konsument. I Smällarupproret pågår ett intensivt arbete med att kartlägga vilka som stödjer vårt arbete och vilka som inte gör det. Att bojkotta de företag ser vi som en självklarhet, två av företagen som har deklarerat att de tänker fortsätta är, ÖoB och HORNBACH Sverige. För oss är valet väldigt lätt, vi handlar någon annanstans.
Vi vill också passa på att berätta vilka företag som stödjer vårt arbete och inte säljer eller upplåter plats för försäljning av fyrverkerier. Några av dessa är, Konsum Värmland, Plantagen Sverige, Rusta och ICA Maxi. Tack för att ni stödjer vårt arbete!!


2013-11-13
10 000 har skrivit under...
Nu har vår namninsamling som finns på Internet och de listor som vi har och har haft utplacerade på olika ställen samlat in 10 000 namnunderskrifter. Vi vill passa på att tacka alla de som skrivit under, med ett löfte att detta är bara början. Fortsätt att sprida vårt upprop genom vår namninsamling och vår Facebook sida, www.facebook.com/FyrverkeriBegransningar. Namninsamlingen finns på adressen, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar. Tack för ert stöd!!!

2013-10-31
Svenska Brukshundklubben stödjer oss
Har nu haft ett samtal med Peter Rimsby som är generalsekreterare i Svenska Brukshundklubben. Peter berättar att också SBK ger oss sitt fulla stöd.

2013-10-30
Första veckan har gått...
För en dryg vecka sedan började alla de föreningar, organisationer och företag att dela vår namninsamling på sina Facebook och hemsidor. Det har resulterat i att antalet namnunderskrifter och ”likes” på vår Facebook sida skjutit rejäl fart.... Tillsammans med de namnlistor som vi har utplacerade på olika ställen och på internet, så har det hittills resulterat i över 8000 namnunderskrifter. Det tycker vi är en mycket bra början. Så fortsätt att hjälpa till med att sprida detta UPPROP på alla tänkbara sätt, dela på Facebook, prata med vänner och bekanta. Namninsamlingen finns på, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar.

2013-10-21
Nu börjar vår resa...
Vi har nu börjat den resa som vi tror och hoppas ska leda fram till att regler och lagar ändras för hur man får använda fyrverkerier i vårt land. Vi startade detta i februari i år och har för avsikt att driva detta tills vi får tillräckligt många namnunderskrifter så att de som bestämmer över sådant här inte längre kan ignorera våra krav. Det kommer säkert att ta tid och vi har siktet att någon gång efter valet nästa höst lämna över detta till våra politiker.
Idag har de organisationer, föreningar och företag som stöder oss börjat dela vårt upprop på bland annat Facebook och sina hemsidor. De kommer att göra detta ett antal gånger nu fram till nyår och på så sätt sprida vårt upprop till så många som möjligt. Att sprida detta budskap kan alla hjälpa till med, namninsamlingen finns på adressen, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar. Man kan också sprida detta genom att gilla vår Facebook sida, https://www.facebook.com/FyrverkeriBegransningar

2013-10-01
Svenska Kennelklubben stödjer oss
Svenska Kennel Klubben ger oss sitt fulla stöd!
I ett mail meddelar Hans Rosenberg från Svenska Kennelklubben följande,
"Vill bara helt kort meddela att vi stödjer ert arbete och att vi ser över möjligheterna att länka till sidan." Mer information om detta kommer inom kort.

2013-09-27
Ännu ett tungt namn ansluter sig
Ännu ett tungt namn har anslutit sig till vår grupp, Åsa Hagelstedt Generalsekreterare på Djurskyddet Sverige. Åsa kommer själv snart att skriva några rader och presentera sig och sin syn på det vi alla kämpar för att få stopp på!!!

2013-09-24
På plats i Borås hos Djurhjälpen Sjuhärad
Den 5:e oktober kommer vi att finnas i Borås , vi har fått en inbjudan av Ingemar Rosberg från Djurhjälpen Sjuhärad. Ingemar skriver så här, "Den 5 oktober firar vi Djurens dag i Borås kulturhus entrehall. Arrangör är Djurhjälpen Sjuhärad. Vi vill ge boråsarna möjlighet att lära känna och få direkt kontakt med föreningar som kämpar för djur och natur." På plats kommer Linda och Casandra att finnas för att informera om vår verksamhet, de kommer också att ha med sig namnlistor så att man kan skriva under vår namninsamling på plats.

2013-09-19
Anders Hallgren stödjer oss
Vi har fått ett mycket trevligt och uppskattat samtal, den som ringde var Anders Hallgren. Vi pratades vid en lång stund och han berättade bland annat att han tycker att det vi gör är mycket bra och att han kommer officiellt att stödja oss till 100%. Mer information om detta kommer snart, då Anders även kommer att skriva och publicera saker via våra sidor.

2013-09-10
Djurens Dag den 4:e oktober
Den 4:e oktober uppmärksammar Djurskyddet Sverige med alla sina föreningar Djurens Dag, den internationella temadagen för att uppmärksamma djurrätt och djurskydd. Djurskyddet har en massa saker på agendan som de kommer att göra denna dag. En av de saker som de kommer att pusha för är samarbetet med oss och vår namninsamling. Namnlistor har skickats ut till samtliga deras föreningar. Så passa på att besöka någon av alla de föreningar Djurskyddet har runt om i vårt land. Redan nu kan du skriv under vår namninsamling och dela den på Facebook, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar
Detta event blir det officiella startskottet för vår informations kampanj som kommer att rulla i höst och vinter.

2013-09-05
Hösten närmar sig.
Det är nu ett par saker vi vill göra er uppmärksamma på. Vi har nu nått 1900 namnunderskrifter och nästan 4000 delningar på Facebook på vår namninsamling på internet. Vidare den listan på organisationer, föreningar och företag har nu nått 200 stycken. Dessa 200 har tillsammans en bra bit över en halv miljon ”likes” på sina Facebook sidor. Vi tycker det är fantastiska siffror. Håller ni inte med…? Vi kommer att starta upp vår höstkampanj tillsammans med Djurskyddet Sverige om några veckor. Vi kommer att skriva mer om det här inom kort.

2013-06-30
Djurrättsalliansen stöder oss.
Vi har nu också fått fullt stöd från Djurrättsalliansen, som skriver så här till oss,
"Vilket bra initiativ från din sida och verkligen bra att ni arbetar med detta. Vi önskar att vi hade mer resurser så att vi också kunde göra mer i denna fråga. Men självklart ställer vi upp och hjälper med det som vi kan, som att dela på Facebook och sprida information om er. I nuläget har vi nästan 50 000 följare på vår Facebooksida så vi hoppas att det ger många namnunderskrifter och delningar.

Lycka till med allt och fortsätt kämpa med detta, det kommer att lyckas!"

2013-06-24
Vi är med i Härliga Hund
I det senaste numret av tidning Härliga Hund så finns vi med en artikel. Artikeln finns på sidan sex i tidningen.

2013-05-26
Nu har vi besökt Hundlöpet i Göteborg
Idag har vi varit på Hundlöpet i Göteborg. En mycket trevligt tillställning för både hundar, matte och husse.
Drygt ett hundratal underskrifter fick vi ihop.


2013-05-24
Stödet från Djurens Rätt ökar ytterligare
Stödet från Djurens Rätt ökar ytterligare och går in i en ny fas. I ett meddelande från Cecilia Mille, som skriver så här,
"Nu har jag diskuterat med mina kollegor i Djurens Rätts ledningsgrupp om vårt engagemang. Vi är överens om att vi gärna ger er vårt stöd genom att t.ex. skriva under debattartiklar tillsammans med er, och vi utesluter heller inte att vi pushar för det på vår Facebooksida när det finns någon nyhet att rapportera om."
Vi är mycket glada och stolta över detta som också gör att vårt arbete får en enorm draghjälp.

2013-05-07
Djurskyddet Sverige stöder oss
Djurskyddet Sverige, en av Sveriges största djurskyddsorganisationer med nästan 13000 medlemmar, ger oss sitt fulla stöd i vårt arbete att få stopp på det eländet som det privata användandet av fyrverkerier ställer till med.

2013-05-02
Djurens Rätt stöder oss
Djurens Rätt, Sveriges största djurrätts och djurskyddsorganisation ger oss sitt fulla stöd i vårt arbete att få stopp på det eländet som det privata användandet av fyrverkerier ställer till med.

2013-04-23
Fjärde namninsamlingen igång
Vår fjärde namninsamling har nu startat. Orten för det är Jönköping, vi kommer snart att informera om detta.

2013-04-23
Tungt namn ansluter sig till gruppen
Idag har som första riksdagsledamot, Elin Lundgren, anslutit sig och gått med i vår grupp.
Elin som i höstas lämnade in en motion med i stort sett samma budskap som vi har i vår namninsamling.
Gör som Elin har gjort, gå med i vår grupp och hjälp till att få ett slut på detta elände.

2013-04-17
Tredje namninsamlingen igång
Vår tredje namninsamling har nu startat. Orten för det är Nässjö. Mer information kring detta kommer inom kort.

2013-04-13
Skäll inte på hunden. En succé!!
Idag har vi varit på Heden i Göteborg i samband med att SKK arrangerade Skäll inte på hunden med namninsamlingslistor. Det gick över förväntan. Folk var oerhört positiva! Vi fick även en presentation i ringen av en av organisatörerna. Vi fortsätter på samma linje och hoppas det går lika bra som det hitintills gjort :)
Massor av underskrifter blev resultatet

2013-04-03
Påsk utan egna fyrverkerier
Vi var på plats vid en manifestation i Hjällbo, läs mer, http://www.direktpress.se/goteborg/Nordost/heter/PaNysk-utan-egna-fyrverkerier/

2013-03-27
Namninsamlingen i Göteborg
Namninsamlings listorna finns nu på 14 ställen runt om i Göteborg. Du kan också skriva under på vår lista som finns på internet, www.skrivunder.com/fyrverkeribegransningar


2013-03-18
Nya namninsamlingar
För att ytterligare stärka vår namninsamling så startar vi nu även vanliga namninsamlingar. De två första orterna där dessa finns är i Göteborg och Gnesta